perjantai 2. helmikuuta 2018

Runebergin torttu

Halusin perinteisen Runebergin tortun tilalle jotain uutta ja vähemmän kuivaa. Näin syntyi marenkihunnulla viimeistelty Runebergin torttu. Sama maku, uusi muoto.





Blogi on vaipunut talvihorrokseen ajanpuutteen vuoksi. Ruuhkavuosi pääsi yllättämään, eikä aika meinaa enää riittää blogi päivittämiseen. Mutta nyt blogi on ollut niin pitkään hunnigolla, että on syytä korjata tilanne. Onneksi tämä on sellainen harrastus, että tätä voi jatkaa aina silloin kun siltä tuntuu. Kamera on taas otettu kaapista, katsotaan mitä kevät tuo tullessaan. Nyt herkutellaan!




Runebergin tortut muuttuivat viime vuonna raakapalloiksi, mutta tänä vuonna torttuja koristaa suussa sulava marenkihuntu. Tässä versiossa on leivoksen ja kuorrutteen suhde täydellisessä tasapainossa. Suosittelen kokeilemaan tätä herkkua!







RUNEBERGIN TORTUT
10 kpl

150 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1½ dl hienoksi jauhettua piparkakkua
1½ tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa

vadelmahilloa

Marenkikuorrute:
2 kananmunan valkuaista
75 g hienoa sokeria
(1 tl sitruunamehua)

Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seokseen. Lisää maitoa nopeasti sekoittaen. Nostele torttutaikina muffinssivuokiin (9-10 kpl). Kypsennä leivoksia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Tortut voi hyvin paistaa jo edellisenä päivänä.

Valmista marenkikuorrute vaahdottamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä vadelmahilloa tortun päälle ja pursota marenki tortun pintaan. Polta marenkiin kaunis väri kaasupolttimella.

2 kommenttia:

  1. Ainakin lisääntyvä valo helpottaa harrastamista. Mukavaa, että löysit vähän aikaa. Olen jo vähän odotellutkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kummasti tulee päivään lisätunteja lisääntyvän valon myötä. Mukava kuulla, että on kaivattu, jospa tämä taas tästä. :)

      Poista