lauantai 23. syyskuuta 2017

Kanaherkku



Kaupasta on ostettu grillattu broileri ja keittiössä leijailee lempeä curryn tuoksu. Koko perhe kerääntyy ruokapöydän ääreen vesi kielellä. Anopin valttikortti, koko suvun suosikki, kanaherkku on nostettu pöytään! Tämä kermaisen lempeä ruoka maistuu taaperosta vaariin.

Kun kauppalehti (lue K-kaupan tarjouslehti) tarjoaa grillattua broileria, meillä lapsetkin tietää mitä on luvassa. Kanaherkku on maultaan lempeä ja koostumukseltaan sopivan kermainen. Tällä hurmataan ruokailijat kerta toisensa jälkeen.

Kanaherkun voi valmistaa myös pakastimeen ja sulattaa ja paistaa sieltä kun haluaa ruokaa vaivattomasti.




KANAHERKKU
4-6:lle

1 grillattu broileri
2½ dl riisiä
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
5 dl kanalientä
3-4 dl kuohukermaa
2 tl currya
mustapippuria myllystä
1-2 dl juustoraastetta

Keitä riiisi paketin ohjeen mukaan, mutta puolita keittoaika. Riisi saa jäädä "al dente".

Paloittele grillattu broileri pieniksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon curry ja kiehauta se kevyesti voissa, näin curryn maku pehmenee. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kanaliemi vähitellen kaataen ja koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen. Lisää kerma. Kastikkeen koostumus on tärkeä, lisää kermaa 3-4 dl niin, että paksuus on sopivan juokseva. Mausta kastike kevyesti mustapippurilla. Maista. Kastike on jo tässä vaiheessa maukas, jos kaipaat siihen lisää makua lisää joukkoo pieni pala kanaliemikuutiosta.

Voitele korkeareunainen uunivuoka. Kaada riisi vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä päälle broileripalat. Kaada kastike riisin ja broileripalojen päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. (Tässä vaiheessa tämän ruoan voi myös pakastaa.)

Paista kanaherkkua 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

18 kommenttia:

  1. Grillattu broileri on kyllä pelastanut monen kiireisen arki-illan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tätäkin ohjetta joutuu välillä soveltamaan kiireisessä arjessa. Viikonloppuna vuoka ehtii uuniin, mutta välillä arkena käydään pöytään sitten kun riisit on keitetty ja kastike valmis.

      Poista
  2. Grillattu broileri, ah! Tuo onkin hyvää jatkojalostusta, pitää kokeilla. Teen usein keittoa tai salaattia. Ilmankos nuori neiti istuu niin tomerasti. Kätevä muuten tuo Stokken tuoli! Meillä palveli mukana kouluvuodetkin, lähes lukioon :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grillattu broileri taipuu kyllä moneen ja nopeasti. Stokken tuolit on meillä kovassa käytössä, istun siinä välillä itsekin! :)

      Poista
  3. Ihan kuullostaa lämpimän kotoisalta lohturuualta :)

    VastaaPoista
  4. Itselläkin on näitä arjen lohturuoka reseptejä. Oma tytärkin on lisännyt listaan omia versioita kun kasvoi isommaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on näitä takuuvarmoja ja maistuvia luottoreseptejä! :)

      Poista
  5. Kana ja kermainen currykastike. Makumuistoja lapsuudesta.

    VastaaPoista
  6. Oon lapsesta asti ihaillut kaupassa pyöriviä grillibroilereita, mutta koskaan en ole ostanut. Pitäisi! Tällä ruoalla on kyllä valloittava nimi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kannattaa joskus napata ostoskärryyn ja testata. Helppoa ja maistuvaa! :)

      Poista
  7. Meillä tehtiin (vielä kun asuin) lapsuudenkodissani, konjakkibroileria grillatusta broilerista. En ole tehnyt sitä varmaankaan 10 vuoteen, mutta muistan kyllä tarkasti raaka-aineet; paljon currya, paljon sipulia, broileria, kermaa, suolaa ja reilusti konjakkia (alkoholi haihdutettiin). Ja se tarjoiltiin aina riisin kanssa. Oi mitä makumuistoja, vaikkei tässä vielä vanhoja ollakkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs testata tämä versio. Konjakkia käytän usein sienikastikkeessa, muuten vähemmän, mutta testiin menee kyllä! Vanhuudesta ei ole tietokaan, lapset vain kasvaa! :)

      Poista
  8. Näyttää superhyvältä! Oih, tulee ihan kanaviilokki ja omat muistot mieleen. Tein juuri samantapaista pikaherkkua, kun vanhin lapsi oli polvenkorkuinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää se onkin! Ja ilmeisesti alunperin ihan pakastekanasta valmistettu, siitä nimikin.

      Poista
  9. Rakastan tuota likan kuvaa.
    Täytyypä kokeilla meniskö tämä kanaherkku meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna, niin minäkin! :) Testaa ihmeessä, täällä uppoaa ainakin koko suvulle!

      Poista