sunnuntai 20. elokuuta 2017

Perinteinen kääretorttu




Kahvipöydän klassikko, kääretorttu sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Se valmistuu nopeasti, helposti ja taipuu moneksi. Voit muokkailla tätä kääretortun perusohjetta lempimakujesi ja -täytteittesi mukaan lukemattomilla tavoilla. Näin vadelma-aikaan täytän kääretortun vadelmahillolla ja kermavaahdolla.

Gluteeniton kääretorttu syntyy käyttämällä 1½ dl perunajauhoja.




KÄÄRETORTTU

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl marjahilloa
1½ dl kuohukermaa

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon varovasti nostellen.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia kullanruskeaksi.

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi varovasti, kun torttu on hieman jäähtynyt.

Vaahdota kerma ja mausta kermavaahto tarvittaessa sokerilla. Levitä hillo jäähtyneelle torttulevylle ja sen päälle kermavaahto. Jätä noin 1/4 pohjasta ilman täytettä.

Rullaa tortuksi leivinpaperin avulla. Aloita täytetystä leveästä reunasta. Anna vetäytyä jääkaapissa leivinpaperin sisällä vähintään tunti.

Tämän jälkeen kääretortun voi viimeistellä haluamallaan tavalla. Kuvan vadelmakääretorttu on kuorrutettu kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla.

2 kommenttia:

  1. Todella kauniit kuvat. Kääretorttu on kyllä helppo, nopea ja herkullinen jälkiruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! <3 Se toimii myös pakastettuna, joten täydellinen herkku kahvin/teen kaveriksi. Toimii ainakin tällä kotiäidillä! :)

      Poista