maanantai 21. joulukuuta 2015

Yön yli riisipuuro

Riisipuuro kuuluu monen aattoaamuun. Yön yli muhinut uunipuuro on tähän aikaan vuodesta tämän blogin yksi haetuimmista ohjeista. Tässä uusitussa versiossa on hieman enemmän maitoa, jolloin lopputulos on entistäkin pehmeämpi.

Jos uunipuurosta haluaa perinteisen riisipuuron, niin lyhennä haudutusaikaa, 4-5 tuntia riittää siinä tapauksessa. Uunipuuron valmistuksessa ei tarvitse pelätä pohjaan palamista tai ylikiehumista. Emaloitu ja kannellinen pata on kuin tehty uunipuuron haudutteluun.








YÖN YLI RIISIPUURO

2 dl puuroriisiä
1 ½ l maitoa
1 tl suolaa
voita vuoan voiteluun

Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan tai emaloituun pataan. Laita puuro illalla 100-asteiseen uuniin ja kansi päälle. Anna puuron hautua yön ajan (8-11 tuntia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti